top of page

ŽIVOT TRIATLONISTU: KEĎ JEDEN ŠPORT NESTAČÍ


Nebaví vás už len behať maratóny alebo šliapať na cyklistických pretekoch? Chcete pridať trochu korenia do svojho športového života? Ak áno, možno ste pripravení prijať tú najvyššiu výzvu: triatlon.


Triatlon je ultimátnou skúškou fyzickej a psychickej odolnosti, kde účastníci plávajú, bicyklujú a bežia do cieľa. A povieme vám, nie je to nič pre slabé povahy.


Tak na úvod - triatlonisti potrebujú arzenál výbavy, ktorý by im závidel aj ten najskúsenejší športovec. Od neoprénov až po cyklistické šortky, triatlonisti majú všetko. A to ani nehovorím o rôznych typoch bicyklov, tenisiek a tréningového náradia.


Skutočná zábava však začína, keď si uvedomíte, že nielenže musíte trénovať na tri rôzne športy, ale musíte trénovať aj prechody z jedného športu do druhého. Začínajúci triatlonisti môžu mať pocit ako by mali bežať maratón a pri tom riešiť Rubikovu kocku so zaviazanými očami.


Ak ste si doteraz mysleli, že váš rozvrh je plný, pokúste sa tam ešte napasovať plnohodnotné tréningy na bicykli, v bazéne, v jazere, na atletickej dráhe a v posilňovni.

A nezabudnime ani na známe „triatlonové opálenie“, kde sú vaše nohy opálené podľa cyklistických šortiek, ruky spálené od plávania a tvár červená ako rak od behu. Toto dostanete ako odmenu za vašu tvrdú prácu a oddanosť.


No ak sa vám podarí zdolať všetky výzvy, ktoré triatlon prináša a keď po prvýkrát prekročíte cieľovú čiaru, budete mať pocit, že dokážete dobyť svet. A ktovie, možno aj vy chytíte triatlonovú horúčku a potiahnete to až na Ironmana.


Tak smelo do toho, posuňte svoje limity a pridajte sa do klubu bláznov, ktorí si hovoria triatlonisti. Verte nám, stojí to za to.

bottom of page