top of page

PLÁVAJ AKO PROFÍK (ALEBO ASPOŇ RYBA): 5 TIPOV PRE TRIATLONISTOV


Ste pripravení posunúť svoje plavecké schopnosti na vyššiu úroveň? Tu je päť tipov od Trimood, ktoré vám pomôžu poriadne to vo vode rozprúdiť.


Zabezpečte si správnu výbavu:

Od okuliarov až po plavecké čiapky, mať správne vybavenie môže znamenať veľký rozdiel vo vašom plávaní. A nezabudnite, plavecká bója je váš najlepší priateľ.


Pracujte na svojej technike:

Správna technika je kľúčom k rýchlejšiemu plávaniu. Zamerajte sa na otáčanie tela, naťahovanie rúk dopredu a kopte uvoľnene. A pamätajte, že trochu špliechania ešte nikomu neublížilo.


Začleňte do tréningu cvičenia:

Cvičenia pomáhajú zlepšiť vašu techniku a posilniť svaly. Vyskúšajte cvičenia ako 25 pravá/25 ľavá, dobiehačky, 1+8 alebo nohy. Ak ste ani jednému z týchto pojmov nerozumeli, tak si k plaveckej výbave zabezpečte aj dobrého trénera, aby ste zo svojho plaveckého tréningu vyťažili maximum.


Plávajte na otvorenej vode:

Plávanie v bazéne a plávanie na otvorenej vode sú dva úplne rozdielne živly. Nacvičte si plávanie v jazere alebo oceáne, aby ste pocítili vlny a prúdy. A nebojte sa vyskúšať znak, keď ste na konci s dychom.


Psychická príprava:

Psychická príprava je rovnako dôležitá ako fyzická príprava. Vizualizujte si svoju trať, nenechajte sa strhnúť ostatnými, nezabudnite na pravidelné dýchanie a hlavne zostaňte vo vode pokojní.


Takže tu to máte, milí naši triatlonisti, päť tipov, ktoré vám pomôžu zlepšiť vaše plávanie. Ponorte sa do toho!

bottom of page